Nu vet jag lite mer vad som händer

De blev lite tyst från mig, då jag blev satt på vänt i måndags av läkaren.

Och idag kände jag det där dåliga tålamodet komma på besök en kort stund när jag var på väg dit. Gud va jag inte saknat det. Men jag tror att jag lyckades mota Olle i grind eller hur man brukar säga. 🙂 Tror att det har och göra med att jag kom på att det faktiskt inte är så långt kvar tills äggplock. Att när jag blir nervös, så kommer frustrationen fram. Man lär sig mycket om sig själv i en så här process. Hur man funkar, reagerar och agerar och det är ju faktiskt lite spännande mitt i allt.

Det har ju varit en ganska lång process med nässprayen och sen sprutorna. Och det har verkligen känts helt okej, jag har varit helt trygg med vad som sker och vad de ordinerar mig. Så därför har jag ju också bara mått bra och följt flowet, känt mig som en ganska härlig och cool kissekatt. Och tacksam över att vi äntligen är igång. Och mått bra även fysiskt. Och det har varit så skönt, jag har bara känt mig glad och peppad.

I måndags förklarade läkaren att det var positivt att det tar lite tid, om jag nu inte skulle uppleva det som så. För de va ju lite rädda att jag skulle bli överstimulerad, men det verkar vara under kontroll. Och i måndags visade det sig att äggblåsorna var på G och att jag hade minst åtta blåsor på höger sida och flera även på den vänstra som var på tillväxt. Men de ville att jag skulle komma in lite tätare på nya blodprov och ultraljud så de kunde hålla koll på mig så att det inte skenar iväg och blir överstimulering, men så att blåsorna också växer på sig lite till.

Så idag var jag in igen. De har växt på sig på bägge sidor, men inte tillräckligt ännu vad det verkar. De ringde nu strax innan jag åkte från jobbet och berättade att de vill att jag fortsätter med samma dos på sprutorna (150) idag och imorn. Och fredag till söndag blir ska jag minska till 112,5. Och på måndag blir det nytt blodprov och ultraljud. Så nu e de bara och vänta igen. Jag försöker att inte bli orolig eller  känna mig frustrerad.  Men jag har nog en lite dålig dag idag. De va inte busenkelt att  bara se positivt på det och köra på.

Så tidigast  onsdag  i nästa  vecka  blir det äggplock. Får hoppas, hoppas att de växt till  sig som de ska tills  dess.

Annonser

11 thoughts on “Nu vet jag lite mer vad som händer

 1. Bra att de tar blodprov, när jag äntligen fick göra det blev det jackpot i äggskörden för min del, dessutom är det det säkraste sättet att få exakt koll på vad som händer i kroppen vill jag minnas! Massa, jättemycket, megapepp nu, tjoho!

 2. Många på gång har du! Jag förstår att tålamodet tar slut, det är lång period du får hålla på. Men skulle du behöva göra en gång till, vilket jag så klart hoppas att du inte behöver, så kommer läkarna veta mer från början.

  Heja nu! Och ha en fin och lugn helg!

 3. Dåliga dagar har vi alla. Tyvärr tar de dåliga dagarna över och dominerar vardagen i den situation vi är i just nu (åtminstone för mig). Men förhoppningsvis blir det inga fler äggplock för din del efter detta (inte förrän ni vill skaffa fler barn ;)) och då kan det ju vara värt några extra dagars väntan ❤

 4. Så bra att de är noga och har koll. Förstår att dagarna kan vara långa. Men som sagt hoppas detta är sista gången du behöver ta sprutor och vänta. I alla fall tills ni vill ha nästa barn.

  • Tack för pepp! 🙂 Det känns jättebra att de är så noggranna som de är, det gör att man känner sig trygg. Och det dåliga tålamodet gick faktiskt över relativt snabbt denna gången. Hoppas allt gått bra för dig idag. Har hållt mina tummar för dig! 🙂

 5. Hoppas det ser bra ut på måndag för dig så det blir äggplock. Det borde ju bli någon dag nästa vecka iaf. Det är nära nu:) Jag är hack i häl på dig nästan. UL såg bra ut idag så jag ska börja med sprutor på måndag. 300 Gonal F ska jag tydligen ta i tre dagar och sen ta blodprov för att se om dosen ska ändras. Jag har gjort klart för min sambo att han minsann får fixa sprutorna, hihi. Måste erkänna att jag är lite nervös men det går nog över efter första gången hoppas jag.
  Hoppas du får en bra helg.
  Kram Suss

  • Va roligt och höra av dig! 🙂 Det har gått snabbt för er ju, redan start på måndag med sprutorna. 🙂 De kommer gå bra ska du se, när man gjort det nån gång känns de helt ok. 🙂 Vilket jag aldrig trodde att jag själv skulle skriva om sprutor. 😉 Jag håller mina tummar för dig att det kommer kännas bra. ♡ Börjar bli lite nervös nu när det faktiskt kan bli äggplock i veckan, det har liksom varit på sådär lite skönt avstånd ett tag. 😉 Men jag börjar känna mig peppad faktiskt att få ta det steget med. 🙂 Blir spännande och höra hur många dagar du får ta sprutorna sen. Lycka till på måndag! Kram Lisa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s