Ruvardag 2

Tror jag att det är? Räknar man insättningsdagen som dag ett? Jaja, hur som helst. 🙂

Dagen på jobbet igår innan vi fick åka och få tillbaka vårt lilla embryo gick hur snabbt som helst. Trodde dagen skulle krypa fram, men min närmsta kollega var ledig så det fanns mycket och göra. Så full fokus var det förutom små tillfällen då de pirrade till i magen och jag kom på att det snart var dags att åka.

När vi kom till kliniken blev det lite väntetid, men det var ganska skönt. Jag hann landa lite, kunde till och med sitta och skratta lite med min sambo. Och precis innan vi gick in spelades min favoritlåt på radion, Hozier med ”Take me to church”.

Väl inne fick vi reda på att ett till ägg börjat dela sig, så nu odlar de vidare på två istället för ett och vi kommer få besked via brev om de klarar sig till frysen. Hoppas, hoppas!

Så var det dags att få tillbaka det lilla underbara embryot. Jag har fått vätska i de tömda blåsorna, så jag fick ordinerat att ta det lugnt i 2-3 veckor och fortsätta med både Fragmin och Pravedil tills testdag.

Kom hem, käkade lite mat med min darling innan han åkte till jobbet. Och sen somnade jag. Och efter det har jag varit  obeskrivligt trött. Känns så skönt att jag tagit ledigt några dagar nu för att bara vila, vara läsa bok/kolla film och ruva vidare. Och sova!

Det känns otroligt häftigt att jag faktiskt är ruvare nu. Att jag har nåt litet därinne som kan bli ett barn, vårt barn. ♡ Och det som kändes som en så lång tid från den 22 december till vecka 6 då äggplocket skulle ske. Och nu har vi passerat det och ruvandet har börjat. Det är något man kan vara säker på, att tiden går och stretar framåt hela tiden.

Annonser

18 thoughts on “Ruvardag 2

  1. Spännande! Lycka till!! Jag kommer också bli ” ruvare” i em 🙂 ett fryst försök, det första gjorde vi i nov och fick då ut 10 ägg och 7 till frysen. Håll tummarna! Detta är lite jobbig tid ver jag sen förra försöket, men det känns positivt att jag kunnat göra detta i naturlig cykel 🙂 så inget lutinus behövs denna gång. Så snart är det dax. Pirrig och förväntansfull! Behöver jag säga att det är svårt att fokusera helt på jobbet idag 😉 Håll tummarna att embryot klarar upptining nu! Hade ju varit gott att våra 7 räcker till 3 frysförsök ( om det behövs) förresten hur gör ni andra under ruvar tiden- tränar ni som vanligt ( typ gym, styrka, crosstrainer), eller bara promenader?

    • Tack för lycka tillet! 🙂
      Jag håller tummarna för er! ♡
      Jag kommer hålla mig till promenader nu under ruvartiden har jag bestämt. Och min läkare sa åt mig att ta det lugnt också, eftersom de var rädda för överstimulering. Känns som att de är en så kort tid i ens liv, sett ur träningsperspektivet och inte vänteperspektivet ;), så jag tar de lugnt nu ett tag. Men det är nog högst individuellt tror jag och upp till var och en. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s