Dessa turer fram och tillbaka

Var på ett första ultraljud idag och det gick sådär, kan man väl sammanfatta det. På ultraljudet så hittade läkaren fyra äggblåsor på vänster sida. Och på höger var de supersmå,  han fick trycka hårt ovanpå magen, över äggstocken för att hitta dem. Sen visade det sig att två av de på vänster sida växt alldeles för snabbt och förmodligen hämmat de andra. Så redan då sa han att risken är stor att försöket avbryts. Men först skulle blodprov tas.

Så det var bara att åka till jobbet och vänta in samtalet. Jag har ändå lyckats hålla mig lugn idag, och inte varit runt i alla tänkbara och otänkbara scenarier.
Utan har mer tänkt; Okej, blir det avbrutet, så räknas det iaf inte som ett försök. Då får vi helt enkelt ta nya tag.

Men alldeles innan jag var på väg hem från jobbet ringde de och sa att jag ska öka dosen till 125 och börja ta orgalutran med. Så hoppas, hoppas, hoppas att det får fart på kroppen. Det är då tvära kast i detta IVF:ande. Man får alltid vara redo för att ta ännu ett djupt andetag och vänta ut saker.

Hoppas verkligen att det hinner rätta till sig tills på torsdag, så det blir fler småisar därinne i äggstockarna. Jag tycker att det känns som att det känms på mer nu ikväll, men man vet ju aldrig. Tills dess kan jag bara andas och vänta. Igen.

Annonser

16 thoughts on “Dessa turer fram och tillbaka

  • Tack fina du! ❤ Känner mig mest "skraj" att de där två blåsorna som stuckit iväg, ägglossar av sig själva, fast det vet jag inte ens om de var på G riktigt att kunna göra än. Men det ska de kanske inte kunna göra heller, nu när jag börjat ta Orgalutran. Ja, herregud, dessa turer, alla olika tankar och all denna väntan. Blir man inte knäpp efter detta, så blir jag impad. 😉 Håller alla mina tummar för dig med, stenhårt! ❤ Massor av kramar tillbaka!

   • Ja, jag är redan impad av oss som orkar hålla på detta! 🙂 Men någon gång kommer det gå. Jag tror väl inte att man kan ”ägglossa” när man tar Orgalutran. Men jag är ingen expert 😉
    KRAM<3

 1. Hej! Håller alla tummar! Låter ju ändå som en bra dos med 125? Det är ju ändå rätt lite har jag förstått det som, kanske har de gett dig för låg dos innan då? Ja du det svänger i denna djungeln…. Bara att hänga med 😉 heja! Puh, tur du/ ni inte fick avbryta nu iaf! Såg ditt mail idag 🙂 Återkommer efter i morgon 🙂 Om jag känner mig ok 😉 Dax för ägguttag i morgon fm, here we go! Stor kram! Vi hörs! 🙂

  • Hej! Tack för tummarna! Det känns som att de, eftersom de varit så oroliga för överstimulering, fegat lite med dosen till mig, både denna och förra gången. Och det verkar det ju mest bli knas med. Först lite, sen mycket, sen backa igen. Kan ju inte vara bra för tillväxten på äggen känner jag? Först understimulering, sen överstimulering. Känns som det borde leda till sämre äggkvalité? Men vad vet jag egentligen. Det är ju de som är proffsen så de borde ju ha koll. 🙂 Men jag har god lust att vara rebell och öka upp ännu mer än 125! 😉 🙂 Fast det skulle jag nog inte våga heller. 🙂 Åh, jag vill ju bara att det ska funka. Känner lite frustation, och känner att det är okej att känna så, men vill ändå försöka behålla lugnet. Frustationen gör mig bara ont. Orgalutranet ska förhindra för tidig ägglossning om jag fattat det rätt förresten.
   Jag har hållit mina tummar så för er idag!! Hoppas att allt gått finfint! ❤ ❤
   Ser fram emot att få höra mer sen när du piggnat på dig efter äggplocket. 🙂 Ta hand om dig!
   Stor kram!

 2. Sa dom förresten varför du ska ta den där andra sprutan med/ kombo, och inte enbart höja gonal f? Nåja, vi får lita på proffsen! 🙂 de vet nog vad de gör! 😉

 3. Massa styrkekramar!! Det kommer att gå bra denna gången. Det känner jag på mig 🙂
  Lite pepp. På mig såg dom 6 äggblåsor. Men sen vid äggplocket så fick dom ut 11 ägg !:) så det kan va bättre än vad dom tror 😉
  Kram igen!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s