Resan hittills

Ibland funderar jag på att radera denna ”fliken” men landar än så länge i att behålla den som ett sorts minnesnoteringar över hur allt varit.

2013
15/5 Spiralen åkte ut – resan tog sin start

2014
12/6 Första läkarbesöket och kuratorbesök
5/8 Läkarbesök nummer 2 och svar på provtagningar. Bland annat kontrastvätskeundersökning för mig för att undersöka att mina äggledare är fria i sin passage, vilket de var. Det visade sig att mitt ex simmare var färre än de bör vara och inte så snabba. Mina långa cykler gör att jag har färre ägglossningar per år. Eftersom det nånstans verkade bero på oss bägge, var inte Pergotime (ägglossningsstimulering) ett alternativ, utan det blev remiss vidare till IVF.

22/12 Första besöket på IVF kliniken och ut gick jag med massor av recept och pirr i magen. På kvällen började IVF resan på riktigt, när första dosen nässpray togs.

2015

IVF 1

12/1 En första koll på om Synarela funkat på mig efter tre veckors puffande, 2 sprayningar i vardera näsborre morgon och kväll. Och det hade den. 🙂 Fick svar på att mitt AMH värde är högt.

17/1 Start med sprutor, 75 ml Fostimon (plus nässpray, en sprayning morgon och en kväll)

22/1 Återbesök med blodprov, dosen höjdes till 150 ml då jag inte reagerat nämnvärt på dosen innan (plus nässpray, en sprayning morgon och en kväll)

26/1 Blodprov och ultraljud, nu börjar det kännas i äggstockarna och de förklarade att eftersom de var lite rädda att jag ska bli överstimulerad vill de träffa mig lite oftare och hålla koll (känns tryggt att de håller sån koll på en)

28/1 Blodprov och ultraljud igen, äggblåsorna har växt på sig men inte tillräckligt. Får fortsätta med 150 ml onsdag och torsdag, för att fredag till söndag gå ner till 112,5

2/2 Blodprov och ultraljud – äggen är flera och har vuxit på sig som de ska, men blodprovet visade att jag har ett för högt östrogenvärde, så nu blir det bara nässpray en gång dag och kväll, ikväll och imorgon och tillbaka på blodprov onsdag. Tror inte mina äggblåsor vill lämna min kropp. 😉

6/2 Äggplock – 6 ägg plockades ur de 20 äggblåsorna som blivit
9/2 Återförande (2 till ägg befruktades, men fick besked om att de inte klarat sig till frysen)

24/2 Negativt graviditetstest

26/2 Blödning

IVF 2

4/2 Förberedande start med 1 tablett Prasteron (DHEA) ska ätas fram till nästa försök samt 3 tabletter Metformin (upptrappning i tre etapper från 1-2-3). Är ruskigt trött och kör på eget inititiv extra vitamner: D3, Q10 och Omega 3 tillsammans med Mitt Val Kvinna och Folsyra. Går kontinuerligt på akupunktur.

11/5 Start med Gonal-F 100

15/5 Första blodprovet – allt ser bra ut

18/5 Blodprov och första ultraljudet – inget riktigt positivt besked. Väldigt små blåsor på höger sida. 4 på vänster, varav två stuckit iväg mer än de andra och förmodligen hämmat de andra. Risk för att försöket avbryts. Får besked under eftermiddagen att öka dosen till 125 Gonal F och börja med orgalutran.
21/5 Nytt ultraljud och blodprov – försöket avbryts. (Försöket räknas inte som ett försök då det avbryts) Enbart de två som stuckit iväg innan, har vuxit till sig. Mens 10/6

IVF 3
18/9 Start med sprutor Gonal F 125
23/9 Blodprov och ultraljud. Dålig tillväxt. Ska idag ta 175 Gonal F och imorgon 150 för att se om det blir nån bättre tillväxt
25/9 Blodprov och ultraljud nr 2 – kroppen är fortsatt svårflirtad, jag kommer att få ta Gonal -F 175 över helgen och göra nytt UL och blodprov på måndag igen. 28/9 Nu börjar det hända saker! Fick fortsätta till onsdag med 175. Nytt UL 30/9. Beslut om äggplock!

5/10 Äggplock. 5 ägg. 1 blev befruktat och av väldigt fin kvalité

7/10 Återförande (för eget kom ihåg, bra känsla i kroppen fram till ruvardag 11,då avtog allt)

19,20,21/10 Brunt, rosa, rött

22/10 En dag innan testdag, minus på test

IVF 4
24/11 Start med Menopur 150
30/11 Första ultraljudet och blodprov – skral tillväxt. Öka dosen Menopur till 225
3/12 Nytt ultraljud och blodprov – avbrutet, bara en follikel på tillväxt.
4/12 ÄL spruta och Lutinus från 8/12
18/12 Neg gravtest

IVF 5
Start med Synarela
Start med Menopur 112,5
Första blodprov och UL – ingen tillväxt
Dosen dubblas
Nu händer det grejer, 12 fina blåsor på höger sida, något färre på vänster
Äggplock – 14 ägg! Får IL dropp. Förhöjt östrogenvärde – får Fragminsprutor och Pravidel för att stävja ev överstimulering
Kontakt med kliniken dagen efter – bara 2 befruktade
Dag 3 – 2 fina embryon förs tillbaka
Får även Prednisolon och Trombyl.
Ruvardag 9 vaknar med rosafärgat blod
Ruvardag 10 mer och mer klarrött blod
Ruvardag 11 – ännu mer blod och negativt test

2018

Mars

Start med Letrozole (ägglossningsstimulering) – om det inte tar sig, får vi påbörja IVF till hösten. Alla värden ser fina ut för både mig och min sambo, därav får vi testa denna väg först.

September/ Oktober

Tar sista vändan med Letrozole i väntan på remissen till IVF i september. Är där på ett första besök och ultraljud och får ordinering.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s